Maria Annie O. Bech får gave og blomster fra rektorene Kristian Bogen og Petter Aasen.
Student Maria Annie O. Bech fikk overrakt blomster og gave fra rektorene Kristian Bogen (HiT) og Petter Aasen (HBV), under en markering på Farris Bad torsdag 25. juni. Foto: Solveig Stormo Johansen.

Lærerstudent fant høyskole-navnet

Blant 300 bidrag var det forslaget til lærerstudent Maria Annie O. Bech, ”Høgskolen i Sørøst-Norge”, som blir navnet på den nye institusjonen.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark fusjonerer 01.01.2016. Høgskolen i Sørøst-Norge blir altså navnet på den nye høyskolen.

Maria vant

Blant 300 forslag fra studenter og ansatte falt Marias forslag i god jord hos både rektorene, styrene ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) og Høgskolen i Telemark (HiT), samt Kongen i statsråd som vedtok fusjonen forrige fredag.

Det var flere studenter og ansatte som foreslo dette navnet, men Maria var først ute, og er dermed konkurransevinner. 

Marias begrunnelse for navnet er at alle tre fylker ligger på “Sørøstlandet”.  Dessuten synes hun det er bra å ha med "Norge" i navnet i stedet for fylkesnavnene.

Student både i Vestfold og Telemark

Maria Annie O. Bech har vært student på det som het Høgskolen i Vestfold (frem til 1. 1. 2014) og Høgskolen i Telemark, men fra 1.1. 2016 blir hun altså student på Høgskolen i Sørøst-Norge. I Vestfold studerte hun historie. Nå gjennomfører hun lærerutdanningen for 5. – 10. trinn ved Høgskolen i Telemark.

Bech tror fusjonen vil være bra for studentene:

- Tilbudet blir jo større, det blir flere valgmuligheter og større mangfold.  For meg personlig har det vært veldig viktig med et studietilbud i regionen.  Jeg kunne ikke flyttet til Trondheim eller Bergen for å studere.

Maria Annie O. Bech får gave og blomster fra rektorene Petter Aasen og Kristian Bogen.

Premie på Farris Bad

Torsdag 25. juni fikk hun overrakt blomster, og premien som er et opphold for to på Farris Bad. Rektorene Petter Aasen og Kristian Bogen er godt fornøyd med navnet Maria foreslo.

- Vi tror at navnet relativt raskt kan innarbeides som identitetsmarkør både internt og eksternt, sier rektorene Petter Aasen på HBV og Kristian Bogen på HiT.