– Bernaise og kålrabistappe

Førsteamanuensis Torill Aagard holder til på Institutt for pedagogikk ved HiT. Hun går for en «hensynsfull» julemiddag i år.

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her

– Hvilke forventninger og forhåpninger har du til HSN?

– Først og fremst håper jeg at vi klarer å skape ett HSN med en tydelig institusjonsidentitet og stolthet på tvers av campuser. Det krever en ledelse som ser at «kultur spiser strategi til frokost» og derfor prioriterer å bygge kultur. Det er nok ikke enkelt og krever alles innsats, men jeg håper vi klarer å få det til.

Toril Aagard. Foto– Et grep for å fremme kommunikasjon og samarbeid på tvers er å utnytte digitale verktøy. Blir vi gode, blir vi også kjent med hvordan teknologi kan utnyttes som redskap for studenters læring. Heldigvis går begge rektorene våre inn for å etablere et miljø som skal tilby støtte til bruk, men også stimulere til utforskning av nye måter å utnytte teknologi som redskap for både kommunikasjon, samarbeid og læring. Får vi til dette, blir vi en interessant institusjon nasjonalt og internasjonalt.

– Hvordan forbereder du deg til fusjonen?

– Jeg er heldig som får sitte i en fusjonsgruppe. Der får jeg forberedt meg og blir dessuten kjent med folk fra HBV. Ikke alle har et slikt forum, og jeg tipper forberedelsen kjennes mer fjerne for deres del. Samlingen med lærerutdanningene i Sandefjord, fungerte også som en god oppvarming til fusjon. Da jeg kom inn døren på hotellet og så det myldre av folk tenkte jeg «Her er det mange jeg ikke kjenner, men jeg synes likevel de fleste virker veldig kjente». Vi er jo, på mange måter, samme ulla.

– Hvordan feirer du jula?

– Jeg feirer julen hjemme i Bevergrenda. Det blir trangt rundt bordet hvor det, Aagaard-tradisjonen tro, serveres indrefilét, poteter, bernaise-saus, maiskolber, grønnkålssalat, sopp, løk og julebrus. Fordi familien er utvidet, blir det i år også pinnekjøtt og kålrabistappe. Hensynsfullt, ikke sant?

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her