Annett Arntzen. Foto

– En ny giv

Annett Arntzen leder Institutt for historie, sosiologi og innovasjon ved HBV og opptatt av faglig samarbeid på tvers. ...men hva gjør hun når helga setter inn?

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her

 

– Hvilke forventninger og forhåpninger har du til HSN?

– Jeg forventer at fusjonen bidrar til at vi blir hetende USN i løpet av kort tid. Jeg har forhåpninger om at hovedfokuset på kvalitet i alle ledd relatert til vårt samfunnsmandat bidrar til at både studenter, ansatte og eksterne samarbeidspartnere – faktisk og reelt – kommer til å merke en positiv forskjell; at vi alle opplever mer profesjonalitet, «en ny giv», bedre rammevilkår og et konkurransefortrinn. Jeg har også forhåpninger om at organisasjonen ikke blir for topptung, at administrasjonen ikke eser ut og at støttefunksjonene vil oppleves som hensiktsmessige. Jeg vil også nevne mine forhåpninger om at mangfoldet ikke reduseres, og at uformelle strukturer som er enkle og ubyråkratiske ikke forsvinner, fordi dette bidrar til mer faglig samarbeid på tvers.

– Hvordan forbereder du deg til fusjonen (har du for eksempel kontakt med relevante fagmiljø ved «den andre høyskolen»)?

– Jeg synes vi har en god tradisjon for samarbeid, og jeg liker ordtaket «enten går det bra, ellers går det over». Det er ikke å forvente at alt skal gå knirkefritt. Faglig uenighet er utfordrende, men ikke farlig. Jeg har alltid jobbet mye på tvers av fag, institutter og fakulteter – både før og nå – og det vil jeg fortsette med både som fagperson og som leder. På mitt institutt har det i en årrekke vært samarbeid med fagmiljøer ved HiT. Det fortsetter vi selvsagt med og gleder oss til å utvide mulighetene.

–  Hvordan ser en deilig frihelg ut for deg?

– Da forblir jeg i senga litt lenger enn vanlig, og unner meg en rolig og stille frokost etterfulgt av kaffe og papiraviser. Så skulle jeg vært tilgjengelig for familien og venner. Ellers liker jeg å være ute i frisk luft og bevege meg i kombinasjon med for eksempel garnsetting, skigåing eller plukking av sopp, bær eller blomster. Å være på vannet eller på hytta gir meg ro i sjela, og langsom matlaging sammen med ganske mye vin synes jeg også er deilig.

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her