Birger Opstad. Foto

– Nesten som å komme hjem

Birger Opstad er førsteamanuensis i markedsføring og leder Institutt for kommunikasjon og organisasjon ved HBV. ...men hva gjør han når helga setter inn?

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her

– Hvilke forventninger og forhåpninger har du til HSN?

– Jeg har store forventinger til HSN. Ikke minst når det gjelder undervisning og forskning med økt fokus på samarbeid på tvers av fylkesgrenser. Forhåpningen er at det velges en organisasjonsform som bidrar til og forenkler samarbeid. På sikt vil vi da kunne få en institusjon med en felles kultur. Videre er det klare forventinger om etablering av en konkurransedyktig og anerkjent Handelshøyskole ved HSN, og at denne raskt blir en del av et universitet (USN). Dette vil føre til økt stolthet over institusjonen både blant studenter, ansatte og samarbeidspartnere.

– Hvordan forbereder du deg til fusjonen?

– Fakultetet jeg er en del av har hatt flere fellesmøter med ledelsen ved miljøet i Bø. Dette har vært svært positivt. Vi har også etter at det ble kjent at vi skulle fusjonere i større grad benyttet gjesteforelesere og timelærere fra HIT. Dette har vært positivt for å bli kjent på tvers av fylkesgrenser. Det viser seg vel at når man først har tatt steget over fylkesgrensen så er det ikke så skummelt som noen kanskje vil ha det til. Som sørlending kjører jeg jo også rett som det er gjennom Telemark og  jeg har også vært student i Bø. Så dette blir nesten som å komme hjem.

–  Hvordan ser en deilig frihelg ut for deg?

– Som far til en 3- og 5-åring betyr helg tur. Helger går derfor med til turer i skog og mark, ski eller sykling på stadion på Konnerud, besøke en åpen gård eller samvær med venner og familie. Turer til Sørlandet og av til fjellet står også på programmet. Det er selvsagt ekstra deilig når kvelden kommer, og den røde biffen endelig ligger på tallerkenen.

Møt en ny kollega

I denne serien intervjuer vi ulike ansatte og studenter ved HiT og HBV, slik at du får en mulighet til å lære litt mer om en ny kollega.

Møt dem alle her